Pikantní lososová polévka

Ingredience:

  • čerstvý losos (50g)
  • máslo (½ lžičky)
  • čerstvé houby (2 kusy)
  • italská směs (100g)
  • smetana 12% tuku (2 polévkové lžíce)
  • červená paprika (½ kusu)
  • petrželka (2 lžičky)
  • česnek (1 stroužek)
  • sojová omáčka (1 lžička)
  • mletý zázvor (¼ lžičky)
  • červená paprika ostrá (1 špetka)
  • černý pepř (1 špetka)
  • voda (1 ½ sklenice)

Způsob přípravy:

  1. Lososa očistit a nakrájet.
  2. Na pánvi rozpustit máslo a osmažit na něm lososa.
  3. Přidat přísady: papriku ostrou, sladkou, zázvor a pepř.
  4. Ingredience na pánvi zamíchat a přidat houby nakrájené na plátky, papriky a také vylisovaný česnek.
  5. V hrnci vařte vodu a uvařte zeleninu.
  6. Do hrnce se zeleninou vhodit obsah pánve.
  7. Celé uvařit a přidat smetanu.
  8. Ochutíme sojovou omáčkou a posypeme petrželkou.

Wpisz tu tekstową alternatywę dla obrazka

Pikantní placky z čočky

Ingredience:

  • červená čočky (6 polévkových lžic)
  • červená paprika (½ kusu)
  • červená cibule (½ kusu)
  • česnek (2 stroužky)
  • vejce (1 kus)
  • kukuřičná mouka (1 polévková lžíce)
  • mořská sůl (1 špetka)
  • černý pepř (1 špetka)
  • červená paprika ostrá (1 špetka)
  • řepkový olej (1 lžička)
  • pažitka (1 polévková lžíce)

Způsob přípravy:

  1. Čočku uvařit do měkka.
  2. Vložit do misky a ochladit. Přidat vejce, mouku, nakrájenou papriku a cibuli. Dosypat nakrájený česnek a pažitku. Dochutit solí, pepřem a ostrou paprikou, nechat stát na 15 minut.
  3. Rozehřát olej na pánvi, smažit placky dozlatova.

Wpisz tu tekstową alternatywę dla obrazka

Chili con carne

Ingredience:

  • hovězí roštěná (100g)
  • nakrájená rajčata ve vlastní šťávě (½ sklenice)
  • fazole červené sterilované (2 polévkové lžíce)
  • kukuřice sterilovaná (2 polévkové lžíce)
  • červená paprika (½ kusu)
  • chilli paprička (¼ kusu)
  • rajčatový koncentrát 30% (1 polévková lžíce)
  • voda (⅓ sklenice)
  • řepkový olej (¾ polévkové lžíce)
  • bobkový list (1 list)
  • česnek (1 stroužek)
  • červená sladká paprika (1 špetka)
  • sušené oregáno (1 špetka)
  • mořská sůl (1 špetka)
  • černý pepř (1 špetka)

Způsob přípravy:

  1. Maso umlít a osmažit.
  2. Přidat česnek, papriku nakrájenou na kousky, papričku, rajčata, koncentrát, vodu, bobkový list a dusit okolo 20 minut.
  3. Přidat fazole, kukuřici, koření a zamíchat.
  4. Podávat s rýží.

Začni svou změnu s dietním plánem plným chutných receptů!